Článek Mokrá polévka a něco víc...

Vložit nový komentář

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Mokrá polévka a něco víc...

18. 08. 2010 - 06:50

hospodynka: Bramboráky miluju
U nás se dělaly šulánky s mákem, babička je uměla úplně nejlíp.

---
hospodynka.pise.cz

19. 08. 2010 - 13:30

adil: U nás také byly ty škubánky většinou s mákem a tatínek si je navrch ještě poléval mlékem,měl to tak rád, já radši s tou pracharandou a bez toho mléka, mňam...

---
adil.pise.cz

18. 08. 2010 - 08:29

nena: Na škubánkách jsem vyrostla a bramborový úplacky dělám také, ale polévku nemáme mokrou, tu máme "kohoutkovou" Jaká to je? - Voda z kohoutku, dnes lžíce podravky, zelenina, kostka masoxu a drobení. Jo a když tu byl Vašík, Pepí si s ním dělal "Řecký oheň," to je teprve polívka.

---
nena.pise.cz

19. 08. 2010 - 13:37

adil: Díky za tip-kohoutková polévka, to se budou chlapi divit, doufám,že v ní nebudou hledat maso z kohoutka...

---
adil.pise.cz

19. 08. 2010 - 11:18

jilda: Naše babička přece taky dělávala bramborové placky, na plátech plotny. Nebo to byly jiné placky? Takové hodně tenké, světlé s jakoby připálenými oky na několka místech... Pohříchu vzpomínám, že jsem později už nic takového nikdy nejedl.

19. 08. 2010 - 13:45

adil: Jildo, jasně, pamatuješ dobře-tenké placky, dělaly se puchýře-tak si je pamatuju i já.Jednou, když u nás babička byla a zrovna se dělaly, tak tátovi řekla-"Pepo, ale ty placky si vyválejte sám",asi měl taťka připomínku, že se babičce okraje třepily. Tak až někdy přijedeš, udělám je, ale budou jen na pánvi. Leda, že bys přivezl ta pravá kamna. Máš?

---
adil.pise.cz

19. 08. 2010 - 14:49

jilda: Jo, kamna... Vždyť bych dneska už neuměl ani zatopit. Máme indukční varnou desku, možná kdybych přes ni pložil kus plechu, třeba by se rozpálil... A babička taky vařila takovou rejži, ve které byly švestky (většinou jsem vydlaboval jen ty švestky, ostatní mi nejelo a babička říkala: Nenimrej se v tom, sněz to všechno, nebo budeš mít souchotě), a taky vařila zemlbábu. To byly takový nějaký plátky rohlíků a mezitím ovoce, asi jablka, ale přesně už to nejsem schopen identifikovat, neboť už je to dávno... A taky se dneska cpu už jenom masem, tak jakápak zemlbába.

19. 08. 2010 - 21:26

adil: Jo, ta rejže, to byl takovej trochu suchej rejžovej nákyp, taky jsme ho někdy mívali a zemlbába ? U vás v Praze se nedělá? Já ji občas dělám a nezbyde ani kousíček...

---
adil.pise.cz

19. 09. 2010 - 12:26

jarmila: Až na šusterky a bramborové placky vaříme ostatní jídla dodnes. Musím říct, že některé názvy jídel jsem slyšela až, když jsem se sem přistěhovala. Chlupaté knedlíky s cibulkou jsou přímo nebeská mana.
Couračku taky nemám ráda, jako ty, ale manžel se po ní může utlouct. )

---
plajzka.blog.cz