myfantasyworld: Jablek bylo hodně a navíc jsou i dobré. Zrovna dneska jsme si koupili, co jezdíme na jedny bleší trhy a hned jsem se do jednoho pustila.
Když vidím ty křížaly, dostala jsem na ně chuť, asi si taky budu muset usušit, už jsem je dlouho neměla.
adil: A vlastní jablíčka, řekla bych že bio, jsou plná vitamínů a nic nestojí, jen trochu péče.A křížaly k zahození také nejsou
---
adil.pise.cz
jilda: No... Co pamatuju, naše babička měla takový kovový sušáček, ten asi opatřil táta, její syn, a sušáček měl tři patra jemného pletiva v rámech, a na ten pokládala křížaly, a když se nevařilo, tak ten sušáček dávala na kamna, kterými se vytápěla kuchyně, a křížaly tam byly do rána, dokud kamna nevychladla. A pak si pamatuju, že jsme měli taky nějaký proutěný sušák, tam se pod křížaly dával papír. A my jsme na ty křížaly chodili, ať byly, kde byly. To byly dobrý křížaly!
Podle fotky soudím, že ty tvoje jsou taky dobré.
Stejně to je perfektní nápad dělat křížaly. 99,9 % našich letošních jablek skončilo v kompostu. Nikdo je nechtěl a ta destina nám dvěma bohatě stačí. A křížaly? Na ty náš byt jaksi není zařízený. A pak - je s tím práce.
Jo, babička by mě asi proklela, kdyby to věděla...
adil: Jildo,že ti to při zmínce o babiččiných křížalách také zavonělo tou typickou vůní a vzpomínkou? Ty to víš nejlíp jak je sušívala, vidíš, já myslela že v otevřené troubě. Ale tvrdím, že moje křížaly nejsou tak dobré jako od naší babičky, možná se vloudilo trochu sentimentu Mám sušičku, ale když už se topí, lépe se usuší když její plastová síta položím na žebrové radiátory, a navíc ještě ušetřím el. proud
---
adil.pise.cz
hroznetajne: Já to nikdy nedokážu usušit. Vždycky to sežeru, než se z toho stihnou ty křížaly udělat
.
adil: Já to dělám postupně, tak na tři až čtyři síta, ale nemysli, taky neodolám, než to dosuším, občas ochutnávám, když je to na očích, tak to prostě svádí....
---
adil.pise.cz